Från pappershögar till attestering i solstolen

En viktig del av Diems erbjudande är att hjälpa kunder att digitalisera sin ekonomi. Ett företag som fått hjälp av oss att ta resan från pappershögar och pärmar till digitaliserad ekonomi är Zober Måleri. Vi intervjuade ägaren Gerry Torsson för att lyssna mer på hans erfarenheter.

Vårt företag hade växt snabbt och vi kände att vi behövde en snabbare respons än vad vår förra redovisningsbyrå kunde erbjuda. Resan med Diem har sedan 2017 verkligen varit magisk. Från början kom jag alltid förbi med mina pappershögar till Diem. Jag är verkligen inte den digitala typen och var väldigt svårflirtad när de föreslog att vi skulle börja jobba mer digitalt. Det som var bra var att jag fick köra det i små steg och började med fakturering i Fortnox. Sedan visade Inger och Nina på Diem hur det fungerar om man kör offerterna i Fortnox och hur enkelt det sedan är att omvandla offerten till en faktura. De fick mig att våga tro på möjligheterna i digitalisering och jag har inte ångrat mig en sekund, berättar Gerry.

Vad är den största skillnaden nu mot då?

Jag har ju fått en sådan otrolig överblick jämfört med hur det var tidigare. Nu har jag stenkoll på kostnaderna i alla projekt, oavsett om det är en mindre renovering eller ett större nyproduktionsprojekt. Tidigare satt jag med miniräknare och summerade ihop allt själv utifrån postit-lappar och kvitton. Nu behöver jag bara logga in och se hur det ser ut. Sedan spar jag både kostnader och så många arbetsmoment. För första gången har jag kunnat ha två veckors sommarsemester med familjen. Nu kan jag bara smita iväg en stund och sitta i solstolen och attestera fakturor. Då sommaren är vår högsäsong var det otänkbart förut då jag hela tiden var tvungen att åka och ha koll på brevlådan på kontoret. Och nu när coronan kom har vi kunnat ha en genomgång av pågående bokslut över datorn. Enda nackdelen med digitalisering är att jag inte har samma anledning att hälsa på hos Diem, det är alltid så trevligt. Nu får jag komma förbi och fika istället säger Gerry.

Undan för undan har Zober Måleri digitaliserat allt fler delar av deras ekonomihantering.

Det senaste halvåret har även de anställda börjat rapportera in timmar så att Diem kan köra ut löner också. Det som är så bra är att jag fått en chans att känna mig trygg med varje förändring innan vi gått vidare. Diem har verkligen hjälpt mig med både smått och stort. Bara en sådan sak som att de hjälpt mig skaffa en mejl till alla anställda. Det gör att jag kan skicka arbetsorder till dem på kvällar och utanför arbetstid. Det spar mycket tid. När man tänker efter hur bra allt har gått för oss så känner jag bara – wow vilken resa! Det känns ju häftigt att en liten målerifirma som vi hänger med i utvecklingen. Vi är inte riktigt där än fullständigt men snart så, berättar Gerry Torsson på Zober Måleri.

Inger Torstensson och Nina Melander som hjälpt Zober Måleri vill gärna bidra till att digitalisera ekonomin för fler ägarledda företag.

Ta kontakt med oss så kan vi se över hur vi kan hjälpa er. Precis som med Zober Måleri är det smart att börja med att digitalisera en del av er ekonomihantering. Vi gör så att digitaliseringsresan sker på era villkor som företagare, berättar Inger och Nina.

Till toppen