Elektronisk fakturahantering

Att hantera leverantörsfakturor är mycket viktigt, men samtidigt också mycket tidskrävande. Med en elektronisk fakturahantering sparar du både tid och pengar. Risken för att fakturor ska bli obetalda minskar avsevärt. Dessutom är det bra för miljön!

Förenkla och effektivisera

Idag får du säkert fakturor på fler olika sätt; på papper, via e-post eller som e-fakturor. Att olika leverantörer skickar fakturor på olika sätt kan skapa problem, då det är flera olika rutiner som måste fungera på ditt företag.

Elektronisk fakturahantering förenklar arbetet avsevärt, eftersom du kan välja att hantera alla fakturor elektroniskt, oavsett hur respektive leverantör skickar sina fakturor.

Säker hantering

En faktura som kommer på papper eller via e-post måste gå igenom ett antal manuella moment, vilket kan skapa fel. Det är lätt hänt att ett belopp, datum eller förfallodag blir felaktigt när fakturan ska registreras i företagets ekonomisystem.

En elektronisk faktura, eller e-faktura, är en faktura som både skickas och tas emot i elektronisk form. När fakturan finns i digital form kan den också tolkas automatiskt av ett fakturahanteringssystem. För alla företag som har behov av att tidseffektivisera och förbättra sina arbetssätt, är digitala fakturor en bra lösning. Med digitala fakturor blir hanteringen av fakturorna snabbare.

Nå dina fakturor när och var du vill

Alla fakturor hanteras i ett och samma system, i ett flöde, där alla kan följa status på fakturan. Du bestämmer enkelt vilka personer som ska få åtkomst till olika funktioner.

All information är sökbar online och du når systemet enkelt via din dator, surfplatta eller smartphone. Givetvis är det inte bara de aktuella fakturorna som är tillgängliga. Tiden då du var tvungen att leta i pärmar för att hitta information är förbi, all historik är enkelt att ta fram, när och var du vill.

Miljövänligt

Genom att skicka e-fakturor sparar ditt företag inte bara pengar. Detta är också ett säkert och miljövänligt sätt för företag att distribuera och hantera fakturor på.

Vill du veta mer?

Våra skickliga medarbetare brinner för att ert företagande ska vara så enkelt som möjligt. Kontakta oss så berättar vi gärna mer om vad vi kan göra för dig och ditt företag!

Diemfamiljen Emblem